torsdag 12. februar 2009

Hobbyforfatter

Månedens yrke:

HOBBYFORFATTER
- yrkesrettleding ved Melitta Gruggpåsan.

Dette yrket er trivelig. Man har ingen fast arbeidstid eller fast inntekt. Man kan for øvrig ikke regne med inntekt i det hele tatt, kun portoutgifter. Men så er jo det hele også på hobbybasis, og en hobby til kr 2,50 pr. utøvelse er jo ikke avskrekkende. Yrket er innstilt som en etterfølger av de såkalte Rettedalsmidlene.

For å bli hobbyforfatter trenger du en blyant, papir og konvolutter, samt bosskorg. Videre må man spesialisere seg på et område, for eksempel lyrikk, prosa, politikk eller syk humor. Velger du lyrikk eller prosa må du regne med at du aldri får solgt noe som helst til de større forlagene. Politikk har størst gjennomslagskraft dersom du stifter forbindelser i terroristmiljøet rundt Østbanen. Anskaff deg rød Berret og automatgevær. Skyt vilt rundt deg på Fornebu, og gå deretter i dekning. Ha alltid på deg penger til telefonautomaten, og ring VG etter hvert raid. Legg fram dine politiske synspunkter, og du er garantert spalteplass. Prosa gjør seg ikke her. Snakk gebrokkent eller med Bergensdialekt, så blir du trodd.

Syk humor er et bra utgangspunkt dersom du er i besittelse av et forkvaklet sinn i et forfallent legeme. Sett deg ned og velg et tema. Ta det første som faller deg inn, og utmal temaet til det kjedsommelige. Velg en tittel først. Velger du "Ridder av den vasne asparges" eller "Den avsindige tomat" blir du saksøkt for plagiat, da disse tidligere er utgitt av undertegnede. Dersom du føler deg psykisk frisk og er ute av stand til å unnfange vanvittige idéer, bør du ta affære. Snakk åpent med en hjernekirurg om dette.

Dersom du ikke får respons hos forlagene når det gjelder å utgi dine verk, kan du utgi dem på Psykriatisk Forlag. Går ikke dette kan du sende manuskriptet til Overvåkingstjenesten, de reagerer som regel meget håndfast på slikt.

Det enkleste er dog å sende det hele til Trondheim.

Sir Francis.

4 kommentarer:

  1. Ojsann! Når ble du Sir Francis, min kjære? Jeg liker det, faktum liker jeg det særdeles godt. Kommer den vasne aspargesen? Åh, si at han kommer, si at han kommer! Det er min favoritt, tror jeg.

    SvarSlett
  2. Isj. Å ha to blogger er øyensynlig ikke det samme som å få et alter ego. Jeg er selvsagt bare Sir Francis' redaktør og datter, intet mer.

    SvarSlett
  3. Og hele den vegetabilske samlingen kommer selvsagt til å bli publisert. Med tid og stunder.

    SvarSlett
  4. Aha, jeg forstår. Du er stadig Lady Francis, med andre ord, hvilket er ingen liten bedrift. Jeg ser frem til dette blir en bugnende grønnsakshave. Kunne vi få farmoren din til å kommentere?

    SvarSlett